Yep, wij gingen voor de Yepp!

WP_20140103_004 (640x361)In de wondere week van Jilles #3 was al te zien dat wij een kinderzitje hebben gekocht van Yepp (as je weet hoe ze eruit zien). De keuze voor een kinderzitje ging ons vrij makkelijk af. Ons werd sowieso al geadviseerd in de fietsenwinkel om te kiezen voor Yepp of BobikeWaarom hebben we dan uiteindelijk voor de Yepp gekozen?

Wegens veiligheidsnormen werd de Yepp of Bobike ons aangeraden. Maar alle kinderzitjes zijn natuurlijk veilig, anders mogen ze niet verkocht worden. Toch geloof ik best dat er een goede reden is waarom bijna elke moeder fietst met een Yepp of een Bobike voor- of achterop de fiets. Laten we deze twee eens vergelijken (hoewel vergelijken…ik ben natuurlijk behoorlijk bevooroordeeld ondertussen):

 • Yepp heeft een vijfpuntsgordel en Bobike (en alle andere kinderzitjes voor zover ik weet, behalve de Tipp – net als Yepp van producent GMG) een driepuntsgordel. Leek ons een puntje voor Yepp, vooral omdat Jilles nog helemaal niet de voorgeschreven 9 maanden oud is. Wel zo veilig.vijfpuntsgordel
 • Deze gordel kan hij ook niet zomaar los krijgen. Ikzelf vind het al heel lastig. Dat is dus een voordeel en een nadeel in één. Maar liever zelf wat meer moeite, dan dat mijn zoon opeens uit zijn zitje springt.
 • Stiekem toch ook best belangrijk: het design. Yepp sprak mij erg aan, door de toffe kleuren en de moderne look. Bobike heeft toch meer wat een standaard-look. Maar is wel op te frissen met het kussentje dat erin hoort. Het is maar net waar je van houdt. Bij ons was dit ook een puntje voor Yepp.yeppkleuren
 • Een ander puntje voor Yepp (wat mede invloed heeft op het design) is het materiaal. Dat is van hetzelfde spul als waar die lelijke Crocs van gemaakt worden. Enorm schokabsorberend daardoor. Heel fijn in een stad met veel klinkerwegen en grote verkeershobbels!
 • Dit materiaal van Yepp zit ook lekker (is me verteld en heb Jilles ook niet horen klagen). Bobike heeft er overigens een kussentje in, wat natuurlijk ook lekker zit. Puntje voor beide.
 • duod-bobike-kussen-v-mini-classic-man-tribeIn het verlengde hiervan ging de voorkeur bij ons wederom naar Yepp, want dat kussentje van Bobike wordt natuurlijk nat als je de fiets (met zitje en kussentje dus) buiten laat staan. En dan zijn het erg natte billen voor de baby of, mocht je het er toch -te laat- uithalen, een koude en harde babykont. Yepp-materiaal is waterafstotend en een aai met een doekje erover is genoeg om weer in het zitje en op de fiets te springen. Of dit voor iedereen een minpuntje voor Bobike en een pluspuntje voor Yepp is, weet ik niet. Maar ik wist zeker dat ik dat kussentje heel vaak zou gaan vergeten om eruit te halen bij regen, hagel of sneeuw. En baby’s huilen nu eenmaal, maar ik voorkom het liever wel.bobike1
 • Qua prijs gaat er een puntje naar Bobike. Hoewel er niet veel verschil is. Vooral niet als je voor het complete pakket gaat (zoals windscherm en stuurtje erbij).
 • Over stuurtjes gesproken; Yepp heeft een stuurtje. Hartstikke leuk, maar ook heel handig. Geen ijskoud stuur van mama meer om vast te houden. Hoewel, de bel blijft altijd leuk. Bij Bobike kun je een stuurtje er wel bij kopen trouwens.
 • Over op andere uitsteeksels van een kinderzitje: de voetensteuntjes. Bij Bobike moeten deze met gereedschap worden verzet, bij Yepp is dit niet nodig (dit betekent overigens niet dat ze makkelijk door een kind zelf te verzetten zijn). Meer gemak bij Yepp dus.
 • En mocht je in een crimineel gebied wonen; de Yepp zit vast met een slotje. Ik hoop nu dus heel erg dat ik dit sleuteltje (waar ook het reservesleuteltje nog aan zit) niet kwijtraak. Heb het goed opgeborgen. Zo goed, dat ik nu al niet meer weet waar precies… Twijfelachtig of dit nu een puntje is in mijn geval.windschermyepp
 • En last but not least: er staat een geweldig tof spookje (een Yeppie) op de voorkant van het windscherm. Deze Yeppie zorgt elke keer weer een grote smile bij mij!

Al met al dus zeer tevreden met onze keuze voor Yepp! Zeker aan te raden.

 

 

(Foto’s: Yeppinleg BobikeBobike en windscherm)

 

2 Responses to “Yep, wij gingen voor de Yepp!”

 • Handig, ook Rotterdamproof dus! 😉 Waarom ga je trouwens al voor de aanbevolen 9 maanden fietsen?

 • admin

  Omdat hij al een heel tijd echt goed kan zitten. Dit leek me vooral belangrijk. Ook als hij nog niet daadwerkelijk verder vervoerd moest worden al deze week (naar de crèche), was ik waarschijnlijk binnenkort al wel gaan fietsen met hem. Ondanks het weer 😉 .

Laat een berichtje achter!