De wondere week van Jilles #13

Hoi allemaal!!

We zitten al in week dertien! Ook deze week was een beetje verwarrend. Papa en mama zijn de structuur een beetje verloren, geloof ik. Ach ik laat het maar wat over me heen komen. Zolang we maar gezellige dingen doen, dan vind ik het wel goed. Het was dus een ingewikkelde week.

Op maandag was mama er weer. Ik denk dat dit de nieuwe mamadag is. Wat gingen we allemaal doen? We gingen eerst naar de speeltuin. De zon was heel hard aan het schijnen en daarom deed mama me steeds dat gekke ding op. Maar ik wil niks op mijn hoofd, dus trok ik het er steeds maar weer af. Ik heb gewonnen.

speeltuinpet

Ik zag ook iets heel zieligs in de speeltuin. Er was een meneer die heel erg gemeen deed tegen een mevrouw. En die mevrouw wist niet zo goed wat ze moest doen. Dus ze ging steeds rondjes rennen en op de grond liggen en gekke bewegingen doen. Ik wilde haar wel helpen, maar ik kon niet uit de speeltuin vanwege het hek.

afbeulen‘s Middags heb ik even wat yogaoefeningen gedaan.

yoga

En werd ik aangevallen door de wasmand.

wasmand spelen

Mama en ik gingen ook nog een heel groot stuk fietsen. Was heel leuk. Er waren namelijk heel veel nieuwe dingen te zien.

fietsenDe volgende dag (dinsdag) moest ik overdag naar de crèche. Was niet zo leuk. Maar thuis mocht ik eindelijk met mijn politiewagen spelen! Die heb ik al heel lang hoor, maar hij stond steeds maar op mijn kamer. Hij is echt heel leuk. Hij kan namelijk rijden én er zit een heel hard geluid op. Een sirene noemt mama het. Die doe ik dan de hele tijd achter elkaar.

politiewagenPapa kwam vandaag maar niet thuis. En oma kwam me ook niet ophalen. Ik bleef alleen met mama. Vreemd…Maar wel leuk hoor.

En toen op woensdag was papa er juist de hele dag! Ik weet niet waarom, maar ik vond het heel leuk. We hadden een drukke dag. Ook met papa ging ik spelen in de speeltuin. Andere kindjes gingen met mijn tractor spelen (dat mocht van papa – maar mij is niks gevraagd) en de tractor ging opeens van de glijbaan. En toen was hij kapot. Mijn tractor heeft nu nog maar drie wielen en kan dus niet zo goed meer rijden. Hieronder een foto van mij en de tractor waar hij nog gewoon vier wielen had. Arme tractor.

tractor

Na het spelen gingen we naar een winkel en daar haalde papa hele grote papieren buizen op. Daarna gingen we naar een hele grote rode toren. Daar mocht ik spelen in de hal. Papa zei dat we mama gingen verrassen. Maar ik heb mama helemaal niet gezien. Wel heel veel andere mensen. Ze vonden het allemaal heel leuk om met mij te praten. Blijkbaar komen er niet zo vaak baby’s daar.

mama haar werk

Donderdag had ik weer een crèchedag. Was prima hoor.

Heel gek, maar papa kwam wéér niet thuis. Ik ging al een beetje twijfelen of hij mij nog wel lief vindt.

Maar hij was er gelukkig vrijdagochtend wel weer! Ook vandaag bracht papa me weer naar de crèche. En mama kwam mij gezellig extra vroeg ophalen. Toen papa deze avond wel thuis kwam, was ik heel blij en wilde ik meteen een boekje samen lezen! Gelukkig hangt papa nooit eerst zijn jas op. Zijn we des te sneller.

boekje lezen

Zaterdag is nog wel een gewone dag. Dan zijn papa en mama er allebei. En papa ging deze keer ook niet weg. We gingen ‘s ochtends rustig aan doen en ik heb er eens even over nagedacht wat ik later wil worden. Naast politieman worden, lijkt mij werken in de supermarkt ook wel heel leuk. Dit heb ik meteen even uitgeprobeerd. En het ging echt best wel heel goed. Toch weet ik het nog niet zeker. Misschien word ik ook wel stuntman. Gelukkig heb ik nog wel even tijd om het uit te zoeken.

boodschappen

Van mama kreeg ik ‘s middags een cadeautje! Een mooi boek over tractors! En er zat ook nog een kleine tractor bij. Deze had van zichzelf drie wielen. Deze kleine, die rijdt op het boek rond. Zelf! Mama heeft altijd zulke mooie cadeaus voor mij 🙂

kado

Nou en toen was het alweer de laatste dag van de week! Zondag. Laatst had mama een stukje geschreven over sokjes. Daar stond in dat mijn sokken niet uitgingen. Tijd om te bewijzen van wel! Dus ik trek nu steeds zelf mijn sokken uit. Soms is het wat lastiger, dan moet eerst ook nog de schoen uit en zit ik bijvoorbeeld vast in een autostoel. Maar gelukkig ben ik heel handig en lukt het me zelfs dan! Hihi.

blote voetWe gingen met de auto naar een grote plas met water toe. Daar gingen we wandelen. En daarna een boterham eten. Ze waren lekker daar! Jamjamjam.

broodmonster

‘s Middags ging ik boven rondkruipen. Papa was daar ook. Hij zat in de weg en wilde niet aan de kant. Gelukkig denk ik in oplossingen! Dus dan er maar óver heen.

over papa heen

Verder heb ik natuurlijk heel veel gespeeld. Want daar is een zondag voor! Deze week was papa dus steeds weg. Zou dat volgende week ook weer zo zijn? Ik hoop het niet. Hij kan namelijk heel goed met mij badderen en mij naar bed brengen. Mama doet het ook wel goed hoor, maar toch niet zo goed als papa. Ik hoop wel dat hij er weer de hele woensdag is! Ik hou jullie op de hoogte!

Fijne week allemaal!

Groetjes Jilles

8 Responses to “De wondere week van Jilles #13”

 • Aaaah heerlijk weekje weer Jilles! Die mevrouw was niet te redden hoor. Die gaat rondjes rennen voor de lol en doet alles wat die meneer zegt, gek he? Dat doet mama vast niet altijd als papa wat zegt! Haha! En waar ging papa jouw mama mee verrassen? Ik ben benieuwd wat je later gaat worden hoor! Groetjes van Chantal

  • heit

   Mama luistert altijd naar papa Chantal ;-)! De verrassing was Jilles, maar mama liep haar lunch rondje van haar werk. Helaas:-(

   • Hahaha! Dit is niet Marrit die hier spreekt, maar de papa. Heb ik het goed? Heit? Mijn Fries is een beetje weggezakt hi hi. En een knuffel van Jilles is vast een hele fijne verrassing, tijdens een saaie werkdag. 😉

    • Dat is inderdaad papa :). Helaas heb ik dus geen knuffel gehad. We waren net een rondje aan het wandelen. 🙁
     Nu hopen dat ze nog eens komen!

 • Oh wat een HEERLIJK berichtje weer 🙂

 • maaike

  lieve Jilles,
  beppe heeft dinsdag ook aan jou gedacht en je best wel gemist. Gelukkig kon ik de wondere week van Jilles wel lezen in het verre Afrika. Zo blijf ik op de hoogte, groetjes aan heit en mem en in hiele protte tútsjes fan beppe M.

Laat een berichtje achter!