De wondere wereld van Jilles #3

Hallo allemaal! Daar was ik weer!

Hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het in ieder geval erg goed! De afgelopen tijd heb ik ook weer erg veel beleefd!

Zo kwam Ryanne oppassen en we gingen met z’n tweeën eten. Ik vond dit wel heel spannend. Dus met papa heb ik eerst iets lekkers voor haar uitgezocht. Ryanne is gek op gezond, dus we gingen voor de sla. Maar er is veel keuze! Het is gelukkig toch gelukt.

sla kiezen

Om dit te vieren, heb ik een mooie ballon gekregen (in de hoek van de foto…). Dit is de kleur geel.

ballon

Met de ballon kan ik heel leuk spelen. Maar soms kan ik de ballon niet vinden en dan wil ik graag weer naar de supermarkt om een nieuwe op te halen. Ik krijg de deur alleen niet open. Echt balen is dat.

eruit

Trouwens laatst ging ik met mama naar het winkelcentrum en toen we de fiets neerzetten, zei een mevrouw dat ik vast een meisje was. Be-la-che-lijk! In de winkel ging ik toen wel even laten zien dat ik heus een jongen ben! Ik ging overal tegen aan staan en alle doekjes uit de rekken halen, ik was zo goed bezig dat ik zelfs achterover viel (gelukkig ving mama mij op), maar zegt een mevrouw: “Ach ze gaat daar even slapen!”  ZE?! Nou ja zeg!

jongen

Kijk dan. Ik was helemaal in het blauw!

Ook mama vond het stom en dus ging ik met papa naar de kapper. Daar kreeg ik allemaal lekkers. Toen was het nog wel leuk.

kapperbezoek

Maar wat blijkt? Je mag dus helemaal niet bewegen én je moet je armen ook nog onder de doek houden. STOM!

huilen bij kapper

Maar ja, het was voor een goed doel. Nu denkt vast niemand meer dat ik een meisje ben! Om het nog geloofwaardiger te maken, ben ik ook stoerder gedrag aan het oefenen. Zo weet ik dat grote jongens altijd aan een hoge tafel staan met bruine flesjes melk. Dat heb ik ook vast een beetje geoefend. (Alleen niet met een bruin flesje, want die heb ik niet.)

aan de bar

Ook hebben stoere jongens vaak mesjes bij zich. Die wilde ik dus van mama pakken toen zij aan het koken was. Ik kon er nét niet bij. (Vond ik stiekem niet erg. Mesjes zijn best eng… Sommige stoere jongens dingen lijken mij helemaal niet zo leuk.)

mes pakken

Verder gingen papa en ik bij het water spelen. De foto is heel ver weg, want mama wilde niet bij ons in de buurt zijn. Mama deed heel gek toen ze bij ons stond. Ze was steeds een beetje aan het gillen en maakte allemaal gekke sprongetjes en bewegingen. Heel raar.

spelen bij water

Ja en verder bestaat mijn leven vooral uit sorteren en spelen. Hier bijvoorbeeld ben ik met mijn vriendje aan het spelen. Hij vond het alleen niet zo leuk dat zijn mama eventjes wegging, maar ik heb hem wel getroost. En samen hebben we basketbal gekeken.

jongens bij hek

Verder kan ik ook leuk spelen met mijn neef. We gingen heel hard met de auto rijden en toen waren er allemaal obstakels!

jongens met auto

Super A-teamachtig!

jongens spelen auto

Naast spelen kunnen mijn neef en ik ook heel goed samen uitbuiken.

jongetjes uitbuiken

Oh ja! Het was ook nog op een dag feest. Leuk! Ik ben dol op feestjes. Er waren heel veel mensen op straat. De meesten waren in het oranje. We gingen in het gras spelen. Kijk eens hoe lang mijn benen zijn geworden! 🙂

puzzel in gras

Na het puzzelen, gingen we nog naar het plein. De muziek stond overal de hele dag aan, dus ik heb ook veel gedanst. Alleen en met mama.

spelen met wagen

En natuurlijk ga ik ook nog altijd naar de crèche. Ik mag daar tegenwoordig buiten slapen in het konijnenhok. Dat slaapt heel lekker! En andere kindjes maken me niet meer wakker gelukkig. We hebben ook iets voor mama gemaakt. Dat heb ik gister aan mama gegeven. Mooi hè? Omdat ik de allerliefste mama heb.

bloemen voor moederdag

Nou lieve lezers, dit was alweer de wondere wereld van Jilles #3.

De volgende keer dat ik een stukje schrijf, ben ik alweer 1 jaar! Ik heb echt heel veel zin in mijn verjaardag! Ik zal jullie op de hoogte houden hoe het is geweest. Tot de volgende keer!!

Groetjes Jilles

 

8 Responses to “De wondere wereld van Jilles #3”

 • Bas

  Wat een verhalen weer Jilles! Papa en mama lijken een hele stoere jongen van je te maken!! Met al dit soort avonturen moet dat vast lukken! Maar afgelopen zaterdag hebben we ook kunnen zien dat je zelfs als man, verkleed als vrouw maar met een baard succes kan hebben. Een mooi gegeven dat je opgroeit in een wereld waar je alles mag zijn!! Alvast een hele fijne verjaardag toegewenst!!

  • Hoi Bas! Ik heb mama even gevraagd over die man verkleed als vrouw. Die heeft gewonnen met zingen, maar toen sliep ik allang volgens mama. Ik ben gek op liedjes, dus vind het jammer dat ik het niet heb gezien. Maar ik denk dat ze tegen deze man vroeger ook altijd zeiden dat het een meisje is. Daarom heeft hij vast een baard. Ik laat hem tegenwoordig ook staan hoor, maar ja je ziet er nog niet veel van.
   Maar ik ben ook heel blij dat ik mag worden wat ik wil. Ook van papa en mama!
   Bedankt voor de felicitatie! 🙂

 • mamazingmama

  Aaah Jilles, ik had je gemist! Wat fijn om weer een hoop avonturen van jou te lezen. Noah moet ook eens naar de kapper, maar hij is wat bang. Ik zal hem nu gauw vertellen dat anders iedereen denkt dat hij een meisje is, dan wil hij vast ook. En met messen moet je oppassen hoor Jilles, Noah weet dat ook. Die pakte er ook bijna één van het aanrecht en toen ging zijn mama pas gek gillen, hahaha! Nou tot gauw weer fijne vent. 🙂

  • Hoi Chantal! Leuk om te horen dat je me had gemist!
   Maar ben jij dan bang voor messen?
   Zeg maar tegen Noah dat het er bij hoort. Als je groter wil worden, moet je naar de kapper. Papa’s en mama’s doen het ook namelijk.
   Ik ga proberen wat eerder weer wat te schrijven!
   Groetjes Jilles

 • Hee lieve Jilles, wat een avontuurlijk leven heb je toch. Ome Erik zijn favoriete serie is nog steeds the A team hij kan echt elke aflevering uit zijn hoofd en kwam precies vertellen wat er gaat gebeuren, heel irritant. Ben zo blij dat ze dat hier op Curacao niet al die herhalingen hebben.

  • Tante Nynke! We komen naar jullie toe! We gaan vliegen! Ik heb er heel erg veel zin in, want dan kan ik heel veel A-team spelen met oom Erik. Ik kan niet wachten. Gaan we snel Skypen? Groetjes Jilles

 • Ryanne

  Hoi Jilles,

  Nou ik vond de sla heerlijk hoor, had je goed uitgekozen!
  Ik snap niet dat die vrouw dacht dat je een meisje was.. Je bent juist een hartstikke stoere jongen!
  Leuk om weer wat te lezen over je.
  Je maakt maar veel leuke (en minder leuke zoals de kapper..) dingen mee!
  Dikke tut en tot snel,
  Ryanne

Laat een berichtje achter!