De wondere wereld van Jilles #5

Hallo allemaal! Daar was ik weer.

Er is me toch veel gebeurd de afgelopen tijd! Volgens mama was ik soms wel een klein monstertje, maar ik vond dat zelf wel meevallen. 🙂

Ik weet niet hoe het kan, maar opeens dacht ik een paar weekjes terug: Ik ga opstaan en dan stappen zetten. Nou en dat blijkt leuk te zijn! Je kunt overal zoveel sneller heen en je kunt ook overal beter bij.Strandbal

Dat vind ik ook echt handig. Ik kan nu bijvoorbeeld heel snel, voor iemand het ziet, mijn pyjamabroek, tubes en pennen in de wc-pot gooien. En wat ik het allerleukste vind, is met de bal (of met meer) spelen. Dat is echt mijn favoriete speelgoed! Ik verplaats de ballen, ik gooi ermee, maar ik schop er ook tegenaan. Je kunt echt zoveel met die ronde dingen. Ik heb ook veel verschillende soorten. Kijk maar:

Ballen verzamelen

Naast het spelen met de bal, vind ik het ook echt heel leuk om te klimmen. Ik klim overal op en over.

klimmen op kastje

Ik ben nog druk aan het oefenen om op de bank te klimmen. Eraf lukt wel.

En ik heb nog iets ontdekt! Als je met je mond tegen iemand anders mond drukt, dan wordt diegene heel blij. Dus ik doe dat regelmatig en roep dan ook maar meteen: ‘Taaa!!’.

Ik was laatst wel iets minder blij zelf. Ik had iets heel moois ontdekt. Een pak met allemaal kleine stokjes erin, die heel lekker smaakten. Als je dat pak op de kop doet, dan vallen die stokjes eruit. Hagelslag noemt mama het. Maar goed, daar mocht ik dus niet mee spelen. Ik ben heel erg boos op mama geworden.

Hagelslag

Och en wat me ook nog is overkomen! Sowieso ben ik weer een heleboel kiezen en tanden rijker. Ik denk dat ze er nu wel bijna allemaal zijn ondertussen… Maar ik had opeens allemaal plekjes overal. Ik leek wel een krentenbol! Het jeukte soms wel heel erg, maar gelukkig ging het na een paar dagen weer over.

waterpokken

Wisten jullie trouwens wel dat ik heel erg lenig ben? Zie hier het bewijs! Ik kan mijn tenen zo in mijn mond stoppen. Kunnen jullie dat ook?

voet opeten

Ach en de laatste tijd hadden papa en mama steeds de televisie aan. Soms moesten we zelfs voor de televisie eten. En heel vroeg al. Papa en mama gingen dan de hele tijd kijken naar de televisie. Om toch nog wat hun aandacht te krijgen, ging ik maar naast de televisie staan.

Oranje op tv

Zoals ik al zei, weer veel gebeurd de afgelopen tijd. Meer heb ik even niet te vertellen. Ik ga nu even slapen, want lopen is leuk, maar je wordt er wel heel moe van!

Tot snel maar weer!

Groetjes Jilles

7 Responses to “De wondere wereld van Jilles #5”

 • Wat wordt je al een grote jongen Jilles! Slaap lekker dan kan je straks weer heerlijk lopen en spelen.

 • nynke

  haa Jilles daar was je weer! Je hebt het veel te druk lees ik wel. Ik denk dat je die lenigheid van heit hebt, heit zat vroeger ook op gymnastiek, wist je dat?

  • Echt waar? Papa zegt altijd alleen voetbal en tennis. Dat wil ik later ook gaan doen. Maar dus eerst nog gymnastiek. Zat tante Nynke daar ook op dan?

   • tante Nynke

    ja maar ik vond er niet zoveel aan hoor in dat strakke aqua blauwe pakje, de turn juf vond ook nog eens dat ik een te dikke kont had, toen ben ik maar gestopt, stomme juf was dat.

 • Aaaah wat doe je het toch goed manneke! Leuk om je avonturen weer te mogen lezen. Noah zou een grote vriend van je kunnen zijn om samen op boevenpad te gaan, want hij houdt ook van alles in de wc te gooien en die hagelstokjes klinken lekker, Noah had wattenstokjes te pakken en overal op de grond gegooid. Hij kan nog wat van jou leren, want hagelstokjes is veel en veel beter natuurlijk! Heb je erg last gehad van de stomme waterpokken? Hoop het niet! Noah had het ook en ik heb er een boel tips voor gegeven, hopelijk heeft je mama die op tijd gelezen en jij er wat aan gehad! Nou, een dikke knuffel ook voor je mama! Dag Jilles!

  • Nou ik moest wel in een gek badje toen de plekjes er waren. Geen idee wat het was, maar het hielp tegen de jeuk. Misschien had mama dat van jou? Ik heb er gelukkig niet zo veel laat van gehad. Misschien kwam dat door het gekke bad?
   Het lijkt me heel leuk om eens een keer op boevenpad te gaan met Noah! Maar ik hoor ook graag wat hij allemaal bedenkt, misschien kan ik daar nog wat ideeën uit halen 🙂
   Je krijgt van mij een lippen op lippen terug!

Laat een berichtje achter!