De wondere wereld van Jilles #vakantie

Vandaag ging papa weer weg met de auto en was ik de hele dag alleen met mama. Ook best leuk hoor, maar ik vond het wel heel erg gezellig dat we een heel tijd steeds met z’n drietjes waren. Vakantie noemde mama dat. Dat is nu dus afgelopen en daarom ter afsluiting maar meteen een stukje over wat ik er van vond.

Ik heb echt heel veel leuke dingen gedaan in de vakantie. Het was ook veel mooi weer en ik wilde daarom steeds naar buiten om te spelen. Uiteraard het liefste spelen met de bal. Ik heb ook met de grote jongens gespeeld met de basketbal!

basketballer

Maar laat ik even bij het begin beginnen. Na een weekend vol visite te hebben gehad (gezellig!), bleef op maandag papa ook opeens thuis. Dat niet alleen, we gingen ook nog met de auto op weg. We gingen enorm ver rijden. Het was erg warm, maar ik ging veel slapen.

baby auto

Het was zo ver weg, dat we onderweg zelfs gingen stoppen met de auto. Daar kon ik even lekker rondlopen. pauze tijdens autorit

We kwamen aan bij een heel groot huis waar ook allemaal anderen mensen waren. Volgens mij zei mama dat het Novotel of Breda heet. Ik weet het niet meer zo goed. Het was er in ieder geval heel erg mooi. We gingen met elkaar in een grote kamer slapen. Het was een leuke kamer, vond ik. En buiten was het ook leuk. Ik heb een spelletje gedaan met papa (uiteraard heb ik gewonnen).

groot schaken

En er was ook nog een speeltuintje voor mij! Ik vond het enorm leuk daar.

aan tafel

Ook al hadden we al heel lang gereden, we gingen nóg verder. Gelukkig was het maar heel even weer in de auto. We gingen wandelen in een stad. Ik heb daar ook een lekker ijsje gekregen. Nou ja, een paar happen van papa.

Breda winkelstraat

Ik heb goed geslapen in de grote kamer. Papa en mama sliepen daar ook. De volgende dag gingen we broodjes eten met allemaal andere mensen. Hartstikke lekkere boterhammen met jam heb ik gehad. We gingen daarna weer in de auto. En het was leuk waar we naar toe gingen! Efteling noemde papa het.

Efteling ingang

In het begin vond ik het eigenlijk wel een beetje eng. Er waren een soort van poppen, die dan opeens gingen bewegen en enge geluiden maken.

efteling draakEfteling hans en grietje

Maar na een tijdje kwam er een ezel en die poepte munten uit! Heel ver kon hij! Dat was grappig. Ik heb een heleboel munten gevonden, die moest ik aan andere kindjes gegeven, maar ik mocht er ook eentje zelf houden.

efteling ezeltje strek je
Je kon er ook lekker pannenkoeken eten. En waar we dat aten, daar gingen alle potten en pannen ook muziek en lawaai maken. Heel grappig.

pannenkoekrestaurant

We hebben in de middag nog in een autootje gezeten, waarbij papa moest fietsen. Maar het leukste vond ik vooral de speeltuin. Daar heb ik heel lang gespeeld en ben ik veel van de glijbaan af geweest.

glijbaan efteling

Ik wil zeker weten wel vaker naar die Efteling!

Hierna gingen we ook nog op visite bij mijn vriendinnetje Loes. Die had ik al best een tijd niet gezien. Dat is jammer, want wij kunnen heel goed spelen. Ook zij was alweer een stuk groter geworden. En de patat van Loes is heerlijk! Die raad ik jullie allemaal aan.

spelen op kleed

En daarna gingen we weer dat hele stuk rijden. Ik hoopte dat ik nog een nachtje bij papa en mama op de kamer mocht slapen, maar helaas.

Dat was dus al een heel avontuur! En toch gingen we thuis ook weer van alles doen.

We zijn bijvoorbeeld op de kinderboerderij geweest. Daar waren allemaal beesten. Ik kende er wel een paar van de boekjes die ik lees. De vorige keer vond ik het best eng. Maar nu vond ik het leuk!

kinderboerderij geitkonijn kinderboerderijtrekker rijden

Zie je wel hoe stoer ik er uit zie? Ook ben ik bij een hele grote speeltuin geweest. Leuk! En eens wat anders dan onze eigen speeltuin.

spelen in speeltuin

We gingen ook nog in de stad een ijsje eten (ok, ik mocht weer een paar happen mee-eten). En toen zag ik dit mooie stoeltje. Daar kon ik lekker op zitten. Maar papa en mama hebben ‘m helaas niet gekocht (ik heb wel een andere gekregen).

in de stad

Zie je hoe mooi mijn sandalen zijn? Die zijn nieuw. Was eerst wel gek om met die dingen om mijn voeten te lopen. Ik viel meteen op mijn voorhoofd. Dat was niet zo fijn. En ik heb nog een paar schoenen. Ze moeten van mijn ouders om mijn voeten, maar ik vind het ook leuk om met ze te spelen of ze te verstoppen. En ik ben vooral heel goed ook in verstoppen. Laatst had ik er ook één verstopt, maar die is in legerkleur (ik wil nog altijd bij The A-team) en toen konden we deze niet meer vinden omdat ik ook was vergeten waar ik hem had verstopt. Maar papa heeft hem gister gelukkig weer gevonden!

Verder heb ik een paar keer gezwommen. Thuis in mijn zandbak met water, in het water bij het strand en ook in water in een grote stenen bak.

op het strand

zwembad

Natuurlijk ben ik ook lekker buiten geweest zonder te zwemmen.

drinken op het gras

Ik vind het soms ook fijn om me dan even terug te trekken…

op het grasveld

En achter vogels aan lopen is ook echt heel leuk om te doen! Soms vliegen ze wel heel snel weg.

achter een duif aan

We zijn ook nog paar dagen bij opa en oma geweest. Dat had ik wel gemist. Heerlijk spelen altijd daar. Van oma kreeg ik een hele gek ding op mijn hoofd. Daardoor zag alles er opeens donker uit!

zonnebril baby

We gingen ook weer veel op visite. Hier bijvoorbeeld bij mijn grote oma. Diegene naast mij is opa hoor.

opa en kleinzoon

Ik had het wel warm afgelopen tijd en dus waren papa en mama zo lief om mijn haar weer te laten knippen. Het is zo kort, nu word ik zeker weten toegelaten tot A-team!

kind bij kapper

Maar ik wil graag afsluiten met een absoluut hoogtepunt…

We kwamen zomaar een olifant tegen in de stad! En het was een hele lieve. Olifanten zijn sowieso erg zacht heb ik gemerkt. Je kunt er heerlijk op liggen.

liggen op olifant

Het waren dus hele leuke weken en ik hoop dat we weer eens zulke weken zullen hebben! Hebben jullie ook wel eens een vakantie? En doen jullie dan ook net zulke dingen als ik? Ik ben heel benieuwd!

Groetjes Jilles

5 Responses to “De wondere wereld van Jilles #vakantie”

  • Waaaaaaa, wat maak jij veel mee zeg Jilles! Zie jij nog geen sterretjes? O nee alles is donker haha. Echt wel cool die zonnebril. Als je nou nog niet bij The a-team zit weet ik het niet meer hoor en anders kan je altijd nog solliciteren bij Batman, die heeft ook iets donkers voor zijn ogen. 😉 Noah kan geen zonnebril ophouden, dat wil hij niet. Maar naar de Efteling wil hij wel, zeker na al jouw avonturen daar. We gaan dus maar gauw een keer in augustus met zijn grote neef. Tot gauw lieve Jilles en de groetjes aan je mama!

  • Dat zijn heel wat avonturen zeg : )

Laat een berichtje achter!