Welke luier is de beste?

volle_luier_overvolle_luier_romperAls er tandjes komen, dan is bijna elke luier een poepluier hier. Dus ook deze week. Leek me de hoogste tijd om iets te typen over luiers. Wij hebben heel wat soorten geprobeerd en hieronder een review:

lidl-toujours1. De beste tot nu toe is de luier van de Lidl (Toujours).

Hadden we niet verwacht, maar las goede berichten op internet en wat bleek, er is niets meer doorheen gegaan. Dat is niet helemaal waar. Eén keer wel. Maar ik verdenk Tsjerk van de luier niet goed vast te hebben gedaan. Ook hartstikke mooi van de Lidl luiers: ze kosten niks (in de wereld van de luiers dan). ‘s nachts kan de luier het niet aan en zo komen we op plaats 2.

2. Pampers.

pampers-baby-dry

Hartstikke duur in vergelijking met de huismerken. Maar ze houden ook alles binnen de pamper. Tenminste ‘s nachts. Overdag heeft Jilles de Lidlpamper natuurlijk. Maar als je als luier het ‘s nachts aankunt, dan helemaal overdag! En volgens mij ook geschikt voor alle billen.

kruidvat-luiers-2Dan de rest:

Kruidvat ging redelijk goed. Tot ze niet meer om Jilles zijn billen pasten. Hij had opeens natte rompertjes. En zo ging het ook met Etos. De inimini Jilles heeft lang Etos gehad en daarna Kruidvat (vanwege de aanbiedingen 🙂 ). Dat ging een redelijke tijd goed. Maar rond de vijf maanden niet meer. Toen hebben we veel gezocht en zijn we dus uitgekomen op de bovenstaande mix. Ondertussen krijgt Jilles op de crèche weer Kruidvatluiers en dat gaat zover ik weet ook weer goed.

Bij Jilles zijn allerkleinste billetjes kwamen we prima weg met Etosluiers, maar zijn grote neef (toen nog klein) heeft na twee weken nooit meer een Etosluier om zijn billen gezien. Zij zijn overgestapt op Pampers en hebben nooit meer problemen gehad.

Mijn filosofie is toch dat je bij een pasgeboren baby niet alles tegenhoudende luiers kunt verwachten. Die spuitluiers zijn namelijk onverbiddelijk! De beste oplossing (in mijn beleving) is om niet dure rompers (en soms zelfs bovenkleding) te kopen en de Biotex en emmer in de buurt houden!

In 2011 deed Kassa al eens onderzoek naar luiers. Kruidvat was daar nummer 1, vervolgens Pampers en als derde Toujours van Lidl. Mocht je dus in de luierstress zitten, dan moet je er nu toch wel uit komen toch?

NB: Indien je de prijs van luiers ook interessant vindt of een jager op aanbiedingen bent, kijk dan ook even hier.

(Foto’s: Romper en pakken luiers)

Laat een berichtje achter!